MHP'li kadınlara siyaset eğitimi

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanlığının kadınlara yönelik düzenlemiş olduğu "kadın ve siyaset eğitimi" Ülkü Ocakları toplantı salonunda yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanlığının kadınlara yönelik düzenlemiş olduğu "kadın ve siyaset eğitimi" Ülkü Ocakları toplantı salonunda yapıldı. Eğitimler Kader siyaset okulundan Bahar Güzel tarafından verildi. 

Güzel “Ülkemizde kadının temsil kapasitesinin hem siyasetin hem de ülke çıkarlarının gözetilmesinde neler yapabileceklerinin önünü açmak ve kadınlarımızın hak ettiği yerlerde olmasını sağlamak amacıyla bütün kadınlarımızı bir ve beraber görmek istiyoruz.Türkiye`de her alanda olduğu gibi ülke yönetiminde de yaşanan kötü gidişatın önünü kesmek ve dur demek için kadınlarımıza ihtiyaç olduğu bir gerçektir”dedi. Güzel, Türkiye`de kadınların eğitim sürecine, iş yaşamına, üst yönetime, ve siyasete daha yüksek oranlarda katılmaları önündeki engellerin kaldırılması ve katılımın teşvik edilmesi amacıyla bir eylem planı oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

-Kadınlar aktif siyasetin içinde olmalıdır

Güzel “Kadınların aktif siyasete girmelerinin önündeki engellerin kaldırılmasında siyasi partilerin "kadın kotası" koymalarını zorunlu hale getirmesinin kılmak önemli bir aşama olacaktır.Kadınlar için bir eğitim seferberliğinin başlatılmalıdır.Kız çocuğunu okutan ailelere ek vergi indirimi v.b. teşvikler verilmesi, çocuklarını okutmak için maddi durumu yetersiz ailelere devlet yardımı yapılması, okuma-yazma bilmeyen yetişkinlere kurslar açılıp yaygınlaştırılması ve tüm bu çabaların sivil toplum örgütleriyle birlikte yürütülmesi düşünülebilecek projeler arasındadır. İlköğretim ders kitaplarının değiştirilerek kadınların eğitiminin, meslek sahibi olmalarının, iş yaşamı ve siyasete katılmalarının önemini vurgulayan konuların okutulması, kadınlara karşı her türlü şiddet ve ayrımcılığın yanlış olduğunun öğretilmesi, müfredata kadın sorunların ele alan derslerin eklenmesi uzun dönemli değişimi sağlayacak önerilerden birkaçıdır”dedi.



muazzezpalta
1.06.2014 23:42:06
Bu eğitim KA-DER VE Bandırma Kadın Danışma Merkezinin ortak projesinin son basamağıdır.Bandırma dan bu proje eğitmeni üç eğitmeniz ben Muazzez Palta,Birsen Özyılmaz ve Bahar Güzel.Herkes çeşitli kadın gruplarına bu eğitimi vermektedir.

  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı